Thursday 21 April 2011

Η αναδιάρθρωση ξεκίνησε!

Νέες αποκλειστικές πληροφορίες, που ο δαιμόνιος συνεργάτης του μπλογκ μας έχει συλλέξει θα κάνουν πάταγο!

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας ήδη από τις αρχές του έτους και πιο συγκεκριμένα από αρχές Φεβρουαρίου.

Το σχέδιο, επιβεβαιώνουν ανεξάρτητες πηγές, είναι σε γνώση αξιωματούχων της Ε.Ε. και έχει πάρει το πράσινο φως αρκεί αν εκτελεστεί σχετικά γρήγορα και πάντως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η αναδίπλωση του σχεδίου ξεκίνησε με τις ανακοινώσεις για την πορεία του προϋπολογισμού ο οποίος, όπως είναι γνωστό, έχει εξωκείλει στο σκέλος των εσόδων. Η αλήθεια όμως ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Σύμφωνα με το πλάνο του Υπουργείου Οικονομικών, και μετά από την εισήγηση του ΣΟΕ, περίπου το 50% των εσόδων δεν καταγράφηκαν στα βιβλία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Δεν σας φαίνεται παράξενο, μετά από 18 μήνες αναδιάρθρωσης των φοροεισπραχτικών μηχανισμών, 2 φορολογικά νομοσχέδια, αυξήσεις επί αυξήσεων στους φόρους, το φούντωμα του κινήματος των αποδείξεων, να έχουμε υστέρηση 8%; Ακριβώς. Αυτό μας κίνησε και εμάς την περιέργεια.

Ψάχνοντας λοιπόν στα στοιχεία, και με την βοήθεια στρατηγικών πληροφοριοδοτών, μάθαμε πως τα πραγματικά έσοδα του προϋπολογισμού είναι περίπου τα διπλά.

Θα αναρωτιέστε γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση; Μα είναι απλό: Για να αυξήσει τα spread! Για να αυξήσει την απόδοση των ομολόγων. Ή αλλιώς, για να ρίξει την τιμή τους.

Το κόστος είναι ελάχιστο αφού δεν δανειζόμαστε πια στην αγορά των ομολόγων, παρά μόνο με έντοκα γραμμάτεια. Όμως τα χρήματα που κρατάει η κυβέρνηση στα χέρια της, χωρίς να τα εγγράφει στον προϋπολογισμό, χρησιμοποιούνται για την επαναγορά χρέους από την δευτερογενή αγορά!

Έτσι, με ένα σμπάρο δυο τριγώνια. Μένουν χρήματα που κανένας δεν ξέρει, πέφτουν οι τιμές και εξαγοράζουμε φτηνότερα το χρέος μας. Με τα 10 περίπου δισεκατομμύρια που έχουμε εξοικονομήσει έχουμε επαναγοράσει χρέος περίπου 14 εκατομμυρίων. Φανταστείτε, μας είπε στενός συνεργάτης του ΥΠΟΙΚ κου Παπακωνσταντίνου, να λέγαμε την αλήθεια για τα έσοδα, τα spread θα είναι υποτριπλασιαστεί. Μπλιάχ! πρόσθεσε. Δεν θα είχαμε καμία ελπίδα.

Το πλάνο όπως είπαμε δεν θα πάρει πολύ καιρό ακόμη, αλλά θα συνεχιστεί για να υπάρξει μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος και να "καθαρίσει" περισσότερο από το χρέος μας.

Φυσικά, πρόκειται για πλάνο που μπορεί να λειτουργήσει μόνο με άκρα μυστικότητα οπότε ελάχιστοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Και αν δεν ήταν σίγουροι πως ελάχιστοι διαβάζουν αυτό το μπλογκ, δεν θα το έλεγαν ούτε σε εμάς.

6 comments:

squarelogic said...

σατανικό!θα μπορούσε να είναι αλήθεια?

Unknown said...

Λογικό φαίνεται .... Άντε να τελειώνουμε γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας για να πληρώνει φόρους, θα έχουμε μετακομίσει .....

Βάσκες said...

@squarelogic τετράφωνε φίλε είναι σίγουρο! Το είπε ο ντεντέκτιβ

@Vassilis έτσι πως πάμε ακόμη και αυτό λογικό μας φαίνεται....

squarelogic said...

Για δες τι σου βρήκα σχετικά...
http://techiechan.com/?p=1023

Βάσκες said...

Ναι φίλε, μόλις διάβασα σχετικά άρθρα είπα πως η ζωή μιμείται την τέχνη! Πολύ καλός ο techiechan btw

gremiii said...

Με μπέρδεψες γιατί είμαι της Γ' Δέσμης.
Πάω να ρίξω μια ρακή
κι έρχομαι να σε ξανα-ματα-διαβάσω.