Thursday 28 August 2008

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός

Είπα να γράψω για διαφημίσεις και όλο με τραβάει προς άλλες κατευθύνσεις.

Έβαλα την ψευτοδιαφήμιση του Χάρυ Κλυν και είπα στο σχόλιο πως ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός αν αυτή η διαφήμιση μπορούσε να γίνει στην πραγματικότητα.

Για να μην νομίζετε πως το παραπάνω είναι ουτοπικό ή άσχετο, ορίστε μια διαφήμιση που κυκλοφορεί και μου έστειλε ο φίλος μου ο Θανάσης (που στέλνει αστεία όταν δεν πήζει στην δουλειά - δηλαδή σπάνια!).

Δεν την είχα δει, ούτε ξέρω αν παίχτηκε αλλά μοιάζει αληθινή. Μου φαίνεται τέλεια.

Να λοιπόν που τα συνθήματα δείχνουν τον δρόμο προς την αλήθεια.

Απολαύστε την:




Κατά τύχη (αλήθεια;), είναι και αυτή της Guiness!

5 comments:

VAD said...

Επειδή στερουμαι φαντασίας,αδιαφορώ για τους εκμεταλλευτές της αθώας κορασίδας και για τις κρυφές δραστηριότητες αριστερά και δεξιά της εικόνας,απλώς θαυμάζω την ισορροπιστική τέχνη!!Χα!

nelly said...

δε μ αρεσε (και μη κατηγορηθω ως φεμινιστρια -μακρια απο μενα)

καθολου φαντασια να τους πεις.

Βάσκες said...

@vad Χα. Πράγματι δύσκολη η τέχνη της ισορροπίας και παρεξηγημένη.

@nelly. Δεν θα διαφωνήσω εντελώς. Δεν με ενδιαφέρει τόσο εικαστικά η διαφήμιση αυτή. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως αυτή η διαφήμιση "κάπου σε κάποια χώρα τώρα μπορεί να παίζει" ενώ αν έπαιζε εδώ θα γινόταν της κακομοίρας. Να θυμίσω το φιλί του Παπακαλιάτη; Ή να πάω πιο πίσω στον Τελευταίο Πειρασμό; Ή ακόμη και στον Κώδικα Ντα Βίντσι!

wert01gf said...

Η Guiness έχει βραβευτεί για τη διαφημιστική της καμπάνια με διάφορα βραβεία, κατά καιρούς. Σαν μπύρα πάντως δε με ενθουσιάζει.

Βάσκες said...

Και εμένα δεν μου αρέσει πολύ wert. Υποφερτή.