Saturday 31 May 2008

Κανόνας

Βάζω άλλον ένα κανόνα:

Δεν θα αγοράσω κανένα προϊόν από εταιρία που διαφημίζεται μέσω των ποδοσφαιροποιημένων διαφημίσεων λόγω Euro.

Δεν είναι γιατί δεν μου αρέσει η μπάλα. Μου αρέσει. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που δεν τους αρέσει, αλλιώς όλοι θα είχαμε τις ποδοσφαιροποιημένες διαφημίσεις που εμφανίζονται ένα μήνα πριν, και τελειώνουν ένα μήνα μετά το Euro και το Mundial, ως το πιο εκνευριστικό πράγμα στον πλανήτη. Αυτοί που δεν βλέπουν μπάλα, έχουν τα ίδια τα Euro και Mundial ως πιο εκνευριστικά. Έτσι, χάσαμε το μοναδικό πράγμα που θα μας ένωνε όλους σε μια αγαπημένη κοινότητα.

Ούτε γιατί δεν έχουν ποιότητα. Όπως όλες οι διαφημίσεις, κάποιες είναι έξυπνες και προσεγμένες, κάποιες του συρμού και αρπακολλίστικες. Δεν νομίζω πως αυτές είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο.

Είναι γιατί φανερώνεται η νοοτροπία του διαφημιζόμενου· ο τρόπος που θέλει να εκμεταλλευτεί το αθλητικό γεγονός και την ψυχολογική κατάστασή μου, αντί να προσπαθεί να με κερδίσει με το ίδιο το προϊόν και τις ιδιότητές του. Θα μου πεις πως όλες οι διαφημίσεις, πάνω κάτω, απευθύνονται στην καρδιά και όχι στο μυαλό. Φυσικά. Είναι άλλο όμως να το κάνεις σωστά, και άλλο να το κάνεις χοντροκομμένα, άλλο να δουλεύεις επαγγελματικά και επιστημονικά και άλλο αεριτζίδικα και ερασιτεχνικά.

Για αυτό θέλουν τιμωρία.
Blogged with the Flock Browser

8 comments:

gremiii said...

Όχι στον καπιταλισμό!
Όχι στην παγκοσμιοποίηση!
Όχι στο ΝΑΤΟ!
Ναι στις πίτσες!
Ναι στα σουβλάκια!
Ναίξις και ξερός.
Σνιαρφ.

Laplace said...

συμφωνω μαζι σου φιλε..κ εγω θα το κανω..

squarelogic said...

Πολλοι κανόνες μαζεύονται συν τω χρόνω και θα γίνει αχταρμάς,σαν την ελληνικη Νομολογία!
-)

Πάντως δεν εχεις και αδικο,οτι ειναι εξαιρετικά εκνευριστικο εταιρείες και προιοντα που δεν εχουν καμιά σχεση με
το χώρο,να πετάνε άσχετες διαφημίσεις για να περάσουν μια νοητική συσχέτιση που στην ουσία δεν υφίσταται.

Fegia said...

Έχεις απόλυτο δίκιο.
Ετσι λειτουργεί η διαφήμιση. Εκμεταλλεύεται την επιθυμία (τις περισσότερες φορές την δημιουργεί) και αξιοποιεί συγκυρίες (όπως αυτή του EURO) για να προωθήσει προϊόντα που δεν έχουν καμμία σχέση με το γεγονός χάριν του οποίου πλασσάρονται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για όλους εμάς, που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, να εμφανίζονται συμμέτοχοι σ΄αυτή τη γιορτή, εκείνοι που κατά κανόνα το σνομπάρουν....

Από την άλλη, το ίδιο το (σύγχρονο) ποδόσφαιρο τους δίνει αυτή την ευκαιρία, αφού έχει μετατραπεί σε μια ατέλειωτη πολυεθνική μπίζνα...

Πάντως εμείς σαν ΑΕΚτζήδες οπαδοί αντιστεκόμαστε (έως τώρα) περισσότερο - νομίζω - στον εκφυλισμό της ομάδας σε επιχείρηση ΚΑΙ ΜΟΝΟ..

BLUEPRINTS said...

5ος κανόνας; στους πόσους ολοκληρώνεται το νομοθετικό σου έργο; (γιατί το είπαμε, θα σε ψηφίσουμε ως πρωθυπουργό), πάντως πέρα από πλάκα έχεις δίκιο, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό με κάθε ευκαιρία να βγαίνουν οι δήθεν χορηγοί του μεγάλου αθλητικού (κι όχι μόνο) ιδεώδους και να προμοτάρουν την πραμάτεια τους, φτάνει δηλαδή...

Niemandsrose said...

Φαντάζεσαι λέει φέτος όλες οι διαφημίσεις να αφορούν μόνο μπεϋμπιλίνο και επειδή έβαλες τον κανόνα να μποϊκοτάρεις όλες τις εταιρείες και συγκαεί το μωρό; :)
I wish to remind you that rules are made to be broken.

Anonymous said...

Δηλαδή τι θα έπρεπε να διαφημίζουν για να το δεχτείς ώς σχετικό με το Euro;;;;
-Στοίχημα και bookmakers;
-Ντόπα και φάρμακα;
-Ψηλές ξανθιές μοντέλες;

Όχι για να ξέρουμε....

Υ.Γ: Διαφημίσεις από πιτσαρίες, σουβλατζίδικά και κάθε είδους ταχυφαγεία που περιμένουν το Euro να ρεφάρουν την χρονιά επιτρέπονται;

Υ.Γ.2: Αν ναί, τότε θα πρέπει να επιτρέπονται και διαφημίσεις για μηχανάκια / παπάκια κ.α.

Βάσκες said...

@gremiii Που υπογράφω;

@laplace78 Έτσι λέω και εγώ.

@squarelogic Θα δημιουργήσουμε τα αρχεία του μπλογκράτους και κατά καιρούς θα βγαίνει codex για να συμμαζεύονται. No problem.

Στο τέλος μαγιονέζες σε σχήμα μπάλας θα μας δίνουν.

@fegia Καλώς ήρθες και συμφωνώ απολύτως. Αντίσταση των κιτρίνων.

@blueprints Και να μην θέσω το θέμα περιβάλλον. Όλες οι διαφημίσεις έχουν και ολίγη από περιβάλλον πια.

@niemandsrose αν είναι να συγκαεί το μωρό, I'll brake it my dear.

@anonymous Ψηφίζω τις ξανθιές. Ψηλές. Μοντέλες. 3 ψήφοι.