Thursday 18 September 2008

Ιστορικές Στιγμές...

...ζούμε τόσο στον Ελληνικό μικρόκοσμο όσο και στην μεγάλη λίμνη.

Ο Αμερικανικός Καπιταλισμός αν δεν πνέει τα λοίσθια, τότε σίγουρα είναι για πούλημα. Και σίγουρα αυτοί που θα βγούν κερδισμένοι από την κρίση δεν είναι άλλοι από αυτούς που έχουν μετρητά στα χέρια. Αυτοί θα βρεθούν ιδιοκτήτες του κόσμου και θα κινούν τα νήματα. Θέλετε να δούμε ποιοί είναι; Κίνα, Μέση Ανατολή, Ρωσία.

Ο πόλεμος Μπους (σε αντίθεση με την επιτυχημένη πολιτική του στην αύξηση της εσωτερικής ασφάλειας - Homeland security, αύξηση ελέγχων στα σύνορα κτλ.) έχει αποδυναμώσει πάρα πολύ την Αμερική και ο επόμενος Πρόεδρος κληρονομεί κάτι μικρότερο από ό,τι κληρονόμησε αυτός ο Πρόεδρος. Τελικά, όλες οι αυτοκρατορίες έχουν το τέλος τους και νομίζω πως βλέπουμε την αρχή του τέλους για την Αμερική.

Μην μπερδευτούμε· το τέλος παίρνει πολύ καιρό, και μια πληγωμένη τίγρη είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Επίσης, αν είναι κάτι που επέδειξε ο καπιταλισμός είναι η αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητά του. Δεν λέω λοιπόν πως ήρθε το τέλος του καπιταλισμού· κάθε άλλο. Λέω πως η συγκεκριμένη version του, ο καπιταλισμός καζίνο ξεδίπλωσε όλα τα προβλήματά του διάπλατα, και πως όταν αλλάξει ο ιδιοκτήτης του συστήματος, όσο και αν μείνουν οι ίδιοι επιτελάρχες, η γραμμή πλεύσης θα αρχίσει να αλλάζει σιγά σιγά.

Στην Ελλάδα, ο δικομματισμός - προς μεγάλη χαρά των μικρών κομμάτων - χρειάζεται επειγόντως κρεβάτι, αλλά δεν υπάρχει παρά μόνο ένα ράντζο. Υπάρχει μόνο μία λύση για το πρόβλημα της χώρας μας και είναι η εξής (άντε πάλι, την κάνω την πολιτική μου παρέμβαση):

1) Μετράμε όλα τα κόμματα που βάζουν υποψηφιότητα στις εκλογές.

2) Αν είναι λιγότερα από πενήντα, δημιουργούμε όσα λείπουν, ώστε να γίνουν πενήντα.

3) Αν είναι περισσότερα από πενήντα, διαλέγουμε πενήντα ξεκινώντας από τα μικρότερα (αυτά με τα λιγότερα μέλη).

4) Δημιουργούμε επιτροπές δράσης στις οποίες χωριζόμαστε και εγγράφουμε μέχρι πενήντα μέλη. Αν υπάρχουν παραπάνω σπάμε σε δύο επιτροπές και βρίσκουμε και άλλους μέχρι να γίνουμε πενήντα σε κάθε επιτροπή.

5) Μοιράζουμε από ένα ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος στον καθένα (διαφορετικό κόμμα κάθε ένας στην επιτροπή).

6) Έχουμε υποχρέωση να ψηφίσουμε το κόμμα που μας έτυχε.

Έτσι θα δώσουμε 2% σε κάθε κόμμα και δεν θα καταφέρει κανένα να περάσει στην Βουλή. Εκεί να σας δω στην Δημοκρατία σας που δεν έχει αδιέξοδα.

Φυσικά κάποιοι είναι μέλη του κάθε κόμματος και θα μας ξεφύγουν αλλά ο στόχος θα πρέπει να είναι να έχουμε όλα τα μη μέλη στις επιτροπές μας. Είναι εφικτός.

Τι λέτε, ξεκινάμε;
Blogged with the Flock Browser

10 comments:

Laplace said...

καλησπερα φιλε!εγω τοσα χρονια ριχνω λευκο η ακυρο κ λεω να το τιμησω παλι..χαχα

VAD said...

Σ'όποια χέρια κι αν περάσει το χρήμα,ο καπιταλισμόςπερνάει τις λεγόμενες κυκλικές κρίσεις,αλλά επανέρχεται δριμύτερος!
- Τώρα η πρόταση με τις πενηντάδες(Λα΄ι΄κό λαχείο ειναι βρε φίλε!)σηκώνει πολύ ανάλυση με πολύπλοκα μαθηματικά δεν τα πάω καλά,αλλά από την άλλη μεριά άντε να πείσεις την Παπαρρήγα να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ!Χα!
Καλημέρα μακρινή...

Anonymous said...

Πάλι μας τα έμπλεξες κε Βάσκες...ένα θέμα τη φορά, παρακαλώ.

1. Ο σύντροφος Μπούς μέσω του προγράμματος κρατικοποιήσεων που υλοποιεί ανακαλύπτει τον τρίτο δρόμο πρός τον σοσιαλισμό!

2. Το σύστημα με τις πενηντάδες θα αποτύχει 100% καθώς δέν έχετε λάβει υπόψη την πονηρία του κάθε Έλληνα που θα αδράξει την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός με 3,1%....

Πάντως είστε σε καλό δρόμο....συνεχίστε....

Waldorf said...

ego leo na dimiourgisoume 50 eteries kolosous, tis opies na gigantosoume sta epomena 5 xronia, (blepe marfin) ke amesa na xreokopisoume taytoxronos meso sindiastikis lamogias ke na anagasoume ton alogoskoufi na tis diasosi agorazontes tis ala Paulson dinontas etsi parakatathiki ston Xatzigaki alles 50 olimpiakes na paleyi na idiotikopiisi, bou ha ha ha ha (mini me)

Nomad said...

Παμε καμιά εκδρομή μωρέ.

;)

wert01gf said...

Ευφυές το σχέδιό σας, κύριε Βάσκες.
Διόλου πρακτικό, όμως.
Γι'αυτό και ξεκινάμε!

. said...

Ναι ξεκινάμε! Μόλις ξυπνήσεις πες μας :P :)

Fegia said...

Λίγο πολύπλοκο το σύστημά σου.
Εγώ λέω να αρκεστούμε στο 4-4-2...

Καλό ΣΚ.

Spy said...

Είστε άρρωστος.
Να κοιταχτείτε.

Βάσκες said...

@all Δεν ντρέπεστε. Από την εποχή που ο Έγκελς προσπάθησε να απλοποιήσει τον Μαρξισμό, από το σύνθημα Κομμουνισμός ίσον Σοσιαλισμός συν Ηλεκτρισμός έχει να δει το επαναστατικό κίνημα τέτοια προσέγγιση.

Σας δίνω την επανάσταση σε έξι απλά βήματα και εσείς κοιμάστε. Ε σας αξίζουν δέκα Αλογοσκούφηδες.
;)))))

@spy Να σας δώσω το νούμερο του ψυχολόγου μου να του τα πείτε;