Sunday 22 June 2008

Αλλαγή

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κάτι αλλάζει επιτέλους στο πολιτικό σκηνικό. Μετά από μια μακρά περίοδο σήψης και σκανδαλολογίας η οποία ταλανίζει το μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως ένας διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός ανατέλει.

Ο πρωθυπουργός από την Εσπερία που βρισκόταν δήλωσε πως δεν είναι η ώρα να αποκτήσει - αν και θα μπορούσε - μικροκομματικά πολιτικά οφέλη από το σκάνδαλο Siemens.

Ασφαλείς πληροφορίες που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πιστοποιούν πως ο Γ.Α.Παπανδρέου τηλεφώνησε με τον Πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί και να του ζητήσει την συνδρομή του καθώς εκκαθαρίζει το κόμμα από τους καταχραστές τις εμπιστοσύνης του λαού. Ο κ. Καραμανλής με την σειρά του, τού δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον βρει αρωγό. Σε πρώτη φάση δεν πρόκειται να επιτρέψω την σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα οδηγήσει την χώρα στην παραλυσία και η οποία δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει κανένα κυβερνητικό έργο του είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος εμφανώς ανακουφισμένος, τού δήλωσε πως με αυτή την κίνηση του ο Πρωθυπουργος ανοίγει νέες γέφυρες συνεργασίας και επικοινωνίας με τα δύο κόμματα εξουσίας. Ως γνωστόν, ως τώρα, οποιαδήποτε επικοινωνία των δύο κομμάτων γινόταν μέσω τρίτων όπως ο κ. Χριστοφοράκος.

Ο Πρωθυπουργός του δήλωσε πως προτίθεται να αφήσει να χυθεί άπλετο φως και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με όρους αυτοκάθαρσης και αυτοθέσμισης του πολιτικού χώρου χωρίς εξωγενείς παρεμβάσεις (π.χ. δικαστικές) οι οποίες δύνανται να μειώσουν την ένταση της προσπάθειας.

Φαίνεται πως με αυτή την συμφωνία των κομμάτων εξουσίας κάτι κινείται επιτέλους στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό και η πολυπόθητη κάθαρση θα γίνει πραγματικότητα.
Blogged with the Flock Browser

7 comments:

squarelogic said...

Ακριβώς!
-)

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ said...

Τελικά κάθε πολιτκός θέλει τον Γερμανό του....!

Και όλοι μαζί "Πίσσα και πούπουλα"!

Ο άλλος said...

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως στα πλαίσια της αυτοκάθαρσης, όλα τα στελέχη των δύο κομμάτων θα πετάξουν ότι ψυγείο, ηλεκτρική σκούπα και φουρνάκι έχουν σε Ζημενς. Διαμεσολαβητικό ρόλο θα αναλάβει μεταξύ των κομμάτων ο πρώην βασιλεύς με σπόνσορα την Φουτζιτσου η οποία έχει και το αρμόζων σλόγκαν "Φουτζίτσου ο αυτοκράτορας"

vasikos metoxos said...

Και μετά τι θα απογίνει ο κάθε Χριστοφοράκος? Θα πουλάει κινητά? Μα τι λέτε τώρα... Οι πολιτικοί μας είναι τίμιοι άνθρωποι. Αφού τέτοια ζώα που κυβερνάνε και δεν μας πούλησαν ακόμα στα σκλαβοπάζαρα της ανατολής, είναι πολύ καλοί άνθρωποι...Μεγάλη χάρη μας κάνουν.

gremiii said...

Έχεις χιούμορ πάντως.
Τσοχατζόπουλος: εγώ στο σπίτι μου έχω και Siemens και Miele και Pitsos.
Χεστήκαμε, φιλαράκι.

Anonymous said...

Απόσπασμα από δημοσίευμα έγκυρου ηλεκτρονικού μέσου:

"Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να πείσει την κοινωνία ότι μάχεται για τη διαφάνεια."

Ερώτηση:
Από πότε τα αυτονόητα μετατρέπονται σε υπερβάσεις;

(Το σοβάρεψα λίγο..)

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ said...

Επειδή μερικοί νομίζουν ότι μόνο στη Γερμανία συμβαίνουν αυτά γιατί κανείς δέν μιλάει για τις θεσμοθετημένες με νόμο του κράτους μίζες....
Ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν εξαγωγές μπορούν να εκπέσουν 'ανευ δικαιολογητικών' τις λεγόμενες "Ειδικές Δαπάνες προώθησης Εξαγωγών" περίπου 2% επί του τζίρου (να μήν σας μπλέκω με τα νομικά).
Αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν οι φίλοι μας οι Γερμανοί που κυνηγάνε την κακόμοιρη τη Siemens...