Wednesday 21 May 2008

Νέα μέτρα για το έλλειμα του Εμπορικού Ισοζυγίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή και με την συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη αλλά και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γκαργκάνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ετέθη το θέμα της εκρηκτικής αύξησης του ελλείματος του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών αλλά ιδιαίτερα του Εμπορικού Ισοζυγίου, από το οποίο προέρχεται το κυριότερο μέρος του ελλείματος.

Στην σύσκεψη αναλύθηκε διεξοδικά πλάνο του κ. Αλογοσκούφη για την εξάλειψη του ελλείματος μέσα σε πέντε μήνες.

Συγκεκριμένα, τώρα που τέθηκε σε ισχύ πανευρωπαϊκή απαγόρευση στην εισαγωγή ηλιελαίου από την Ουκρανία, η Ελλάδα μέσω Ιδιωτικών και Δημοσίων επιχειρήσεων θα εισέλθει δυναμικά στην χώρα αυτή και θα αγοράσει όλη την παραγωγή της.

Με μια τιμή γύρω στα 35$ για κάθε αντίστοιχο ενός βαρελιού, θα μπορέσει να το πακετάρει σε βαρέλια και να το πουλήσει για 130$ το βαρέλι ως αργό. Η διαφορά θα μένει καθαρή στην χώρα μας, μείον φυσικά το κόστος του βαρελιού. Ακόμη και τα σχετικά καθαρά θα τα πουλάει για βαλβολίνες γύρω στα 45$.

«Με ελάχιστες επενδύσεις, που θα επιδοτηθούν από τον νέο αναπτυξιακό νόμο με λεφτά των κουτόφραγκων, θα στήσουμε μια τρελή μπίζνα και θα τους πάρουμε τα σώβρακα» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Αλογοσκούφης μετά την σύσκεψη.

Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνουν πως ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για το στήσιμο της επιχείρησης που θα έχει την κωδική ονομασία «λαδωμενα χέρια».
Blogged with the Flock Browser

7 comments:

Laplace said...

χαχαχα λαδωμενα χερια,οπως το ειπες!

Jimmy Rose said...

μπα, δεν θα πετύχει. όλο και κάποιος "έξυπνος" Ελληνάρας θα βρεθεί να νοθεύσει τα βαρέλια με νερό ή ελαιόλαδο για να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος...

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ said...

Σύμφωνα με ασφαλείς νεότερες πληροφορίες εξεδώθη καταπείγον σήμα από το Υπουργείο Οικονομικών για αναστολή εφαρμογής του σχεδίου.
Αναλυτές του Υπουργείου ενημέρωσαν τον Υπουργό ότι στους αρχικούς υπολογισμούς δέν είχε ληφθεί υπ'όψη η ποσότητα λαδιού που θα χρειαζόταν για 'ιδιόχρηση΄ από τον κρατικό μηχανισμό. Με συντηρητικούς υπολογισμούς το εγχείρημα θα δημιουργούσε μιά 'τρύπα' ύψους 3 εκ. τόννων λαδιού που θα οδηγούσε τη χώρα σε οικονομική καταστροφή!

gremiii said...

α...
όχι λαδωμένοι μεταξωτοί κώλοι...;
Εγώ πάντως ισοζυγίστηκα πριν 3 ώρες και καίω τα ίδια εγκεφαλικά λάδια.
Πάω να σνιφάρω ηλιέλαιο τώρα. Φιλιά.
Σβιιιιιιοοοοοοουυυυυυυνγκ!!!

Ασκαρδαμυκτί said...

Δεν τον έχω τόσο "έξυπνο" τον Αλογοσκούφη για να σκεφτεί κάτι τέτοιο! χαχα

fpboy said...

χα,χα,χα , έγραψες βάσκες, έγραψες!

Βάσκες said...

@laplace78 Ναι ναι. Με πίσσα.

@jimmy Μπορεί. Μπορεί όμως να τα καταφέρουμε!

@πίσσα Λάδωμα του λαδώματος!

@gremiii Κοψε την πρέζα.

@Ασκαρδα Γιατί; Τα άλλα πως τα σκέφτεται;

@fpboy Η φαντασία στην εξουσία!

Υ.Γ. Σόρυ που δεν περπατάω πολύ στην μπλογκόσφαιρα. Θα στανιάρω και θα ξανάρθω.