Wednesday 26 March 2008

Αιφνιδιασμός

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση αλλάζει τακτική λόγω της αντίστασης κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί.

Αμέσως μετά την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Α. Παπανδρέου, αιφνιδιάζοντας τους ήδη αιφνιδιασμένους βουλευτές από την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνου, η κυβέρνηση θα αιφνιδιάσει με το να ζητήσει την εκ νέου ανανέωση της δεδηλωμένης, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.

Σημειωτέον πως όταν εκδηλωνόταν ο αιφνιδιασμός του κ. Παπανδρέου, ο κ. Αλαβάνος αιφνιδίαζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θυμίζοντας του πως έχει αρμοδιότητες που δεν ήξερε πως έχει, και πως θα μπορούσε, αν ήθελε, να αιφνιδιάσει την κοινωνία και την Κυβέρνηση ασκώντας τες.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να παρατείνει τον χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου ώστε να δώσει την δυνατότητα σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και άλλους φορείς να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με μυστικές δημοσκοπήσεις που μοιράστηκαν μαζί μας κύκλοι συνδεδεμενοι με το μέγαρο Μαξίμου, ο κόσμος κουράστηκε από τις απεργίες. Σε αυτό έχουν βοηθήσει σημαντικά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Οι μόνοι που δεν κουράστηκαν είναι οι συνδικαλιστές και κάποιοι εργαζόμενοι που τους ακολουθούν. Θεωρείται ασφαλές πως οι συνδικαλιστές θα τσιμπήσουν με την παράταση της συζήτησης και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις χωρίς φυσικά αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση μόλις διαγνώσει την κόπωση και των συνδικαλιστών θα προχωρήσει ανενόχλητη στην ψήφιση του ασφαλιστικού και στην ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών, μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, κλείσιμο των μη βιώσιμων ΔΕΚΟ και γενικότερα να προωθήσει όσες μεταρρυθμίσεις σκεφτεί.

Ο μόνος φόβος στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού είναι τι αιφνιδιασμό σχεδιάζουν η κ. Παπαρήγα και ο κ. Καρατζαφέρης, οι μόνοι πολιτικοί αρχηγοί που δεν έχουν αιφνιδιάσει ακόμη. Ίσως αυτό να είναι ο αιφνιδιασμός τους. Ενώ όλοι αιφνιδιάζουν αυτοί δεν το κάνουν.

Υ.Γ. Ρε τέσσερεις μερούλες σας άφησα και αρχίσατε τις παρελάσεις στους Ευζώνους. Ε ρε ξύλο που σας χρειάζεται!
Blogged with the Flock Browser

2 comments:

wert01gf said...

Βραχυκύκλωσε ο γΑπ. Μετά τις διακοπές, όλο και περισσότερο εμφανή είναι τα σημάδια ξεχαρβαλώματος.

Βάσκες said...

Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται γελοία. Σίγουρο σημάδι πως σημαντική αλλαγή επίκειται.