Wednesday 30 January 2008

Αθέατος Δημοσιογράφος

Έχοντας θητεύσει χρόνια στην ερευνητική δημοσιογραφία· έχοντας λύσει αναρίθμητα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου - το μυστήριο του χρόνου, οι εξωγήινοι, οι ελοχίμ και οι παπαρίμ· έχοντας ανυψώσει το επίπεδο της τηλεόρασης δουλεύοντας σκληρά, συχνά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δαιμόνιος Δημοσιογράφος ξαφνικά σταματά να ασχολείται με τα υπερκόσμια και τα υπερφυσικά.

Ξαφνικά η επικαιρότητα φούσκωσε. Φούσκωσε σαν ένα μπαλόνι που δεν σκάει με τίποτε. Ένα μπαλόνι που χωράει όλους τους δημοσιογράφους ακόμη και αυτούς που στο όνομα της ακροαματικότητας έφυγαν από το μαντρί και το έπαιζαν - ή ήταν - τρελοί.

Τώρα δεν χρειάζεται ούτε αυτό. Ο Ζαχόπουλος πρέπει να μετονομαστεί σε Μανόπουλο αφού είναι το μάννα εξ' ουρανού για τους απανταχού (εν τη ελληνική επικρατεία) δημοσιογράφους. Μπορούμε όλοι να μιλάμε για τα DVD και του κομιστές και τα εκατομμύρια και όλοι να έχουμε ακροαματικότητα.

Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να είστε τρελός για 3 χρόνια κ. Χαρδαβέλλα και ξαφνικά να μας μιλάτε ορθολογικά και με επιχειρήματα; Μου πήρε 6 μήνες να συνηθίσω πως λέτε ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι και να μην σας παίρνω σοβαρά.

Αρνούμαι και τώρα να σας πάρω σοβαρά. Καραγκιοζάκια και εξωγήινους βλέπατε παντού, καραγκιοζάκια και εξωγήινους βλέπω και εγώ στα λόγια σας.

Κρατήστε τις λίστες και τα ονόματά σας για τον εαυτό σας. Μου αρέσετε πιο πολύ όταν μιλάτε άσκοπα για πράγματα που δεν ξέρετε, πάρα όταν μιλάτε με δήθεν σκοπό για πράγματα που υποκρίνεστε πως ξέρετε.
Posted by Picasa

No comments: