Sunday, 26 April 2009

Επιστολή στον κ. Πορτοσάλτε

Αγαπητέ κ. Πορτοσάλτε,

Ανήκετε στην μερίδα εκείνη των δημοσιογράφων η οποία πιστεύει στην δημοσιογραφική δράση. Πιστεύετε πως "μέχρι τώρα οι δημοσιογράφοι αρκούνταν να περιγράφουν τον κόσμο. Η ουσία είναι να τον αλλάξουν.", για να παραφράσω την 11η θέση.

Είναι άξια επαίνου αυτή η προσπάθειά σας να ερευνήσετε, να κριτικάρετε, να αποκαλύψετε, τα κακώς κείμενα της Ελληνικής Πολιτείας. Από τον Ασωπό μέχρι το δάσος του Σέιχ Σου· από το εγκατελειμένο σπίτι που καταρρέει στο τσιμεντομένο πάρκο-πάρκινγκ.

Ευτυχώς για εσάς ως δημοσιογράφο (δυστυχώς ως πολίτη), υπάρχει άφθονη δουλειά. Κατακλύζεστε είμαι σίγουρος από email με θέματα προς διερεύνηση. Δεν είναι τυχαίο πως υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια στους πολίτες για την κατάσταση της χώρας μας. Ήθελα να συμπληρώσω στους περισσότερους τομείς. Θα έπρεπε όμως να πω σε όλους τους τομείς, αφού δεν μπόρεσα να σκεφτώ έστω και έναν που να λειτουργεί ικανοποιητικά.

Σας κάνω έκκληση και εγώ με την σειρά μου να κοιτάξετε ένα θέμα που μας αφορά όλους. Ένα θέμα που ανήκει στην καρδιά των προβλημάτων που μας ταλανίζουν. Έχει βρεθεί ένας άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει να εστιαστούν οι προσπάθειες όλων μας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο άνθρωπος είναι ο κ. Θ. Τενέζος ο οποίος κάνει απεργία πείνας έξω από την επιτροπή ανταγωνισμού. Ξέρω πως γνωρίζετε το θέμα και πως έχετε για λίγο ασχοληθεί με αυτό. Πρέπει όμως να ασχοληθείτε ενδελεχέστερα και πιο επισταμένα. Μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τα καρτέλ, η ατιμωρησία, η ακρίβεια, η ασυδοσία των ισχυρών, η υποταγή των κρατικών λειτουργών σε ιδιωτικά συμφέροντα, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης από κατευθυνόμενα μέσα - όλα μαζί τα προβλήματα που μας απασχολούν ως κοινωνία, συγκατοικούν σε μια ανίερη συμβίωση, σε ένα κοινόβιο από την κόλαση, σε μια μικρογραφία της παθογένειας, σε αυτό το πρόβλημα.

Δείτε το. Εξετάστε το. Δεν λέω πως ξέρω όλα τα δεδομένα. Ζητήστε τα. Αν μη τι άλλο ο άνθρωπος τα προσφέρει απλόχερα. Δεν είναι απλή απόφαση η απεργία πείνας. Την πήρε και την υλοποιεί. Μην αφήνετε έναν άνθρωπο να πεθαίνει κοιτώντας αλλού. Μην αφήσετε η προσπάθεια αυτή να πάει χαμένη. Στηρίξτε την ή έστω εξετάστε την και προβάλετε την πραγματικότητα όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε.

Μην την αφήνετε όμως να την φάει το μαύρο σκοτάδι.

Δεν το αξίζει.

Δεν το αξίζετε.

Με τιμή,
Βάσκες

Υ.Γ.1 Αν σας ενοχλεί που γράφω το μπλογκ μου με ψευδώνυμο και έτσι σας στέλνω και την επιστολή, επικοινωνήστε μαζί μου και θα σας δώσω τα στοιχεία μου.

Υ.Γ.2 Αν θέλετε απαντήστε μου. Έστω και ευγενικά απορρίπτοντας το αίτημά μου. Μην στέκεστε στην θλιβερή ουρά των αρμοδίων που κρύβονται μην απαντώντας. Είναι ήδη κάτι παραπάνω από αρκετοί.

7 comments:

Βάσκες said...

Στάλθηκε στο portosalte@skai.gr

Παρακαλώ όποιον φίλο θέλει να την στείλε και αυτός, ή φυσικά να στείλει μια δική του ώστε να αυξηθεί η πίεση για δράση.

akrat said...

οκ

Βάσκες said...

Είσαι μεγάλος παίκτης Ακράτ, σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

wert01gf said...

Ελήφθη. Είναι το θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο. Οι ώρες περνούν και κανείς δεν δείχνει να εδιαφέρεται. Ξεβράκωμα των Μέσων.

Βάσκες said...

Πρέπει κάτι να γίνει wert. Πρέπει κάτι να γίνει.

demon said...

Μου αρέσει που ασχολείσαι! Α, για να μην ξεχνιόμαστε... ΠΑΙΖΕΙΣ ξεχασμένε μου.

disa said...
This comment has been removed by a blog administrator.