Monday 23 March 2009

Ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης

Αγαπητέ κ. Χατζηδάκη,

Σας γράφω ως ένας πολίτης και μπλόγκερ, που αν και εν γένει δεν είμαι θετικά διακείμενος στην κυβέρνησή σας, εντούτοις αναγνωρίζω το ήδη σημαντικό έργο που έχετε επιτελέσει στο σύντομο χρονικό διάστημα της υπουργικής σας θητείας. Είστε, αν μη τη άλλο, άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων, ως η πλειονότητα των πολιτικών που ενδημούν.

Αυτή ακριβώς η αναγνώριση, μού δίνει το θάρρος να σας στείλω το παρόν γράμμα και να σας προτρέψω και εγώ, μαζί με τόσους άλλους στο διαδίκτυο αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία να σκύψετε στο πρόβλημα που θέλει να φέρει στο φως ο κ. Θ. Τενέζος με την απεργία πείνας που πραγματοποιεί εδώ και 39 ημέρες.

Το ζήτημα που θέτει, στην πραγματικότητα, δεν έχει πολιτική χρειά. Ίσως είναι και αυτό ένα σημάδι του βάθους των προβλημάτων που μαστίζουν την χώρα μας. Ενώ σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία θα έπρεπε οι κοινωνικές δυνάμεις να μάχονται για την πολιτική κατεύθυνση της χώρας εδώ δεν έχουμε ούτε τα αυτονόητα: Δικαιοσύνη, Ισονομία, Κάποιες (όχι ίσες απλώς κάποιες) ευκαιρίες για όλους.

Ο κ. Τενέζος προσπάθησε να ενσαρκώσει τον πλέον σημαντικό εκπρόσωπο του σύγχρονου καπιταλισμού, και δη της νεοφιλελεύθερης εκδοχής του: Τον Σουμπετεριανό επιχειρηματία. Αυτόν που με μόχθο στήνει από το μηδέν μια δική του επιχείρηση, ρισκάροντας και κοπιώντας, κερδίζοντας για τον εαυτό του και τους δικούς του αλλά και δίνοντας κάτι πίσω στην κοινωνία: Επαγγελματική εξυπηρέτηση και, σε μια στιγμή τρέλλας προφανώς, φτηνότερες υπηρεσίες.

Αυτό ακριβώς τον έβαλε στο μάτι αυτών που θέλουν να απομυζούν τους κοινωνικούς πόρους, αυτών που είναι οι πραγματικοί ενάντιοι των μεταρρυθμίσεων και των εκσυγχρονισμών, αυτών που υποθάλπουν την ακρίβεια, αυτών που πράγματι μπορούν να αποκληθούν συντηρητικοί: Του καρτέλ.

Αυτοί είναι εχθροί μας συνολικά. Όχι δικοί μου η δικοί σας. Είναι εξίσου εχθροί της κ. Παπαρήγα και του κ. Καραμανλή, αλλά και όλων των κομμάτων. Είναι αυτοί που δεν αφήνουν λεφτά για τον συνταξιούχο, αυτοί που δεν επιτρέπουν την δικαίωση του μικρομεσαίου, αυτοί που επιτρέπουν στους βουλευτές τους να βγαίνουν, και εμποδίζουν αυτούς που πραγματικά τιμούν το αξίωμα.

Αυτούς πρέπει να πατάξουμε. Αυτοί είναι οι οχτροί και έχουν ήδη μπει στην πόλη. Δεν πρέπει άλλο να συνεχίζουμε να γελάμε σαν τα παιδιά.

Είστε σε θέση που μπορεί και να κάνει κάτι ουσιαστικό αλλά και να δώσει το παράδειγμα. Πρέπει να σταματήσουμε να φωνάζουμε ζήτω και γεια σαν κάθε μέρα.

Ο χρόνος του κ. Τενέζου, ο χρόνος της αθωώτητάς μας τελειώνει με αμείλικτο ρυθμό.

Με τιμή αλλά και ανυπομονησία,

Βάσκες
http://basquez.blogspot.com

UPDATE:
H Butterfly ξεκίνησε μια όμορφη προσπάθεια πίεσης στα ΜΜΕ. Έστειλα και εγώ λοιπόν την επιστολή σε όλα τα email που αναγράφονται εδώ. Περιμένω κάποιος επιτέλους να κάνει κάτι σε αυτή τηνχώρα. Η επιστολή αναλυτικά:

Αγαπητοι κυριοι,

Εδω και 39 ημερες, ενας συμπολιτης μας, ενας συνανθρωπος μας, εχει θεσει τη ζωη του σε κινδυνο, ως εκφραση διαμαρτυριας και απελπισιας στην παντοδυναμια των καρτελ, που με αθεμιτα μεσα διαμορφωνουν τις τιμες και τον ανταγωνισμο και καταπινουν τις μικρομεσαιες επιχειρησεις, οταν αυτες πανε να αναπτυχθουν και δεν ακολουθουν τους δικους τους κανονες.

Ο Θοδωρης Τενεζος, κατεστραμμενος απο τα καρτελ, αντιμετωπιζοντας την αδιαφορια του κρατους και των θεσμων, βρισκεται για 39η εβδομη ημερα εξω απο το κτιριο της Επιτροπης Ανταγωνισμου σε απεργια πεινας. Κανενα καναλι δεν εχει ασχοληθει ιδιαιτερα -εως καθολου- με το θεμα, δειχνοντας μια αδιαφορια ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ. Και φυσικα, δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση στο εκατομμυριο να μην το γνωριζουν τα ΜΜΕ, αφου εχει κυριολεκτικα βουιξει το διαδικτυο. Για την αδιαφορια των πολιτικων παραγοντων, ας μη μιλησουμε καν!

Παρόλα αυτά, ως Ελληνας πολίτης, θέλω να διατηρώ την πίστη και πεποίθηση ότι η χώρα μου έχει ανθρώπους με αίσθηση του δικαίου και του καθήκοντος. Περιμένω από εσάς να τιμήσετε τη θέση σας στην καρδιά των ανθρώπων που εμπιστεύονται σε εσάς την ενημέρωσή τους και να αναδείξετε αυτό το μείζον θέμα, όπως του πρέπει. Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας. Και σας καθιστώ όλους τους δημοσιογράφους, εάν δεν ασχοληθείτε με το ζήτημα αντικειμενικά και εγκαίρως, υπεύθυνους για την υγεία του Θεόδωρου Τενεζου! Σας υπενθυμιζω οτι πλησιαζει τις 40 ημερες χωρις φαγητο!

Και για οποιον εχει αμφιβολια, υπαρχει 24ωρη επικοινωνια και μπορειτε να δειτε τον Θοδωρη Τενεζο διαδικτυακα ανα πασα στιγμη της ημερας εδω: http://www.stopcartel.org/tv.php
Επιπλεον, εχει στειλει στον πρωθυπουργο μια ανοικτη επιστολη, οπου αναφερει την ιστορια του και τα αιτηματα του. Μπορειτε να την διαβασετε εδω: http://www.stopcartel.gr/gr/view.php?id=281

Θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι η επιστολη μου αυτη θα δημοσιοποιηθει, μαζι με την απαντηση σας φυσικα, στο διαδικτυο, απο την ιστοσελιδα μου και απο τις υπολοιπες ιστοσελιδες που παρακολουθουν με αγωνια την εξελιξη και την πορεια της υγειας του Θεόδωρου Τενεζου. Θα σας παρακαλουσα να διερευνησετε το θεμα το συντομοτερο, καθως καθε ωρα που περναει ειναι πλεον κρισιμη.

Αναμένω την αμεση απαντηση σας.
Με εκτιμηση,
Βάσκες

http://basquez.blogspot.com

2 comments:

BUTTERFLY said...

Βασκες, η επιστολη σου ειναι παρα πολυ καλη!!! Την εστειλες και στο μεηλ του? Απαντηση να υποθεσω δεν πηρες...

Βάσκες said...

Σε ευχαριστώ Butterfly.

Φυσικά την έστειλα με mail και περιμένω ακόμη στο ακουστικό μου...