Wednesday 18 March 2009

Επιστροφή στις επιτυχίες αναμένεται για την ΕΛΑΣ

Ήδη το κλιμάκιο της Βρεταννικής αστυνομίας με επικεφαλής τον πολύ κ. Blair έδωσε τα πρώτα απτά αποτελέσματα!

Ο πρωθυπουργός δεν κρύβει την χαρά του η οποία είναι διπλή γιατί ήταν δική του ιδέα να τους καλέσει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Βρεταννοί σύμβουλοι της Αντιτρομοκρατικής επικρότησαν πλήρως τον σχεδιασμό του κυρίου Μαρκογιαννάκη για την δημιουργία ειδικής ομάδας κρούσης κέντρου της Αθήνας.

Παρόλα αυτά, οι παρεμβάσεις των Βρεταννών εμπειρογνωμώνων υπήρξαν καίριες και στα μέσα που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα αυτή, αλλά και στην φυσιογνωμία της.

Όπως είναι φυσικό, οι λεπτομέρειες καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου αλλά, οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της στήλης κατάφεραν να κλέψουν κάποιες από αυτές.

Έτσι, είναι ασφαλές να πούμε πως η ομάδα θα δανειστεί από την μεθοδολογία και, ελπίζεται την αποτελεσματικότητα, των ίδιων των κουκουλοφόρων. Ακολουθώντας το δόγμα "Λώρενς της Αραβίας" όπως το έθεσαν οι Βρεταννοί, θα φτιάξουν ειδική υπομονάδα κουκουλοφόρων ώστε να επιδείδονται σε εμπρησμούς, ληστείες τραπεζών αλλά και βανδαλισμούς. Η ομάδα αυτή μπορεί να λειτουργήσει πολύ σύντομα αν αξιοποιηθούν όργανα με την σχετική εμπειρία.

Σε δεύτερη φάση, θα μπορέσει να συνδεθεί και με άλλες ομάδες κουκουλοφόρων και να μάθει από την μεθοδολογία τους.

Εν τω μεταξύ, αξιοποιώντας την Βρεταννική τεχνογνωσία θα δημιουργηθεί η κύρια ομάδα άμεσης αντιτρομοκρατικής επέμβασης.

Μόλις γίνει κάποια τρομοκρατική ενέργεια, ανάλογη με αυτές που έχουμε ζήσει τον τελευταίο χρόνο, η μονάδα η οποία θα βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή, θα επεμβαίνει για την πλήρη αποκατάσταση της τρομοκρατίας.

Το παράδειγμα που μας δόθηκε είναι με τις τελευταίες καταστροφές. Μπορεί μέσα σε δεκαπέντε με είκοσι λεπτά να υπάρχει ομάδα ογδόντα αστυνομικών χωρισμένη σε τέσσερεις υποομάδες των είκοσι, οι οποίοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Η πρώτη ομάδα θα σκουπίσει τους δρόμους και τα μαγαζιά από τα τζάμια, ενώ η δεύτερη θα ακολουθεί με πρώτες βοήθειες και αποκατάσταση των σκισμένων ρούχων ή άλλων προβλημάτων που θα έχουν οι παριστάμενοι. Η τρίτη θα αντικαθιστά τα τζάμια σε βιτρίνες και αυτοκίνητα (μάλιστα σε συνεργασία με γνωστή Βρεταννική εταιρία αποκατάστασης παρμπρίζ μπορεί να μας έρθει σχετικά φτηνά). Τέλος, θα έρχεται η τελευταία η οποία και θα κάνει την δυσκολότερη δουλειά: την ψυχολογική αποκατάσταση. Αυτό θα γίνεται με την μορφή πάρτυ αφού θα βάζουν μουσική, θα μοιράζουν δώρα και θα πλαισιώνονται από street performers.

Επισημαίνεται πως θα υπάρχει μεγάλη ευελιξία δράσης. Π.χ. σε περίπτωση επανάληψης των κρουσμάτων κλοπών από super market η ομάδα άμεσης δράσης θα επιλαμβάνει και θα κλέβει πίσω τις κονσέρβες από αυτούς στους οποίους μοιράστηκαν και θα τις επιστρέφουν πίσω στις επιχειρήσεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!

Η κύρια στρατηγική στόχευση είναι να γίνεται η αποκατάσταση πριν προφτάσει να έρθει επιτόπου ο πρώτος δημοσιογράφος. "Τότε θα μπορούμε να πούμε πως λειτουργεί στο φουλ η μονάδα" μας είπαν σχετικά.

Ο ενθουσιασμός στις τάξεις της ΕΛΑΣ είναι έκδηλος. Ο μόνος που φαίνεται να μην συμμερίζεται την ευφορία είναι ο αρμόδιος Υπουργός κ.Παυλόπουλος. Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Μαρκάκη δηλώνουν χαρακτηριστικά πως "ζηλεύει γιατί είναι στην απέξω".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου σε μια σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση δήλωσε πως το κόμμα του θα είχε ήδη φέρει εμπειρογνώμωνες από τις ΗΠΑ και θα ακολουθούσε ένα δραστικά διαφορετικό μοντέλο βασισμένο στις Gangsta συμμορίες στης Δυτικής ακτής το οποίο θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό. Με δεδομένη την διαφαινόμενη αποτυχία του νέου εγχειρήματος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί "για να σωθεί η ΕΛΑΣ και η ΕΛΛΑΣ".

5 comments:

LoLa said...

χαχα... δαιμόνιο το ρεπορτάζ!! lol

wert01gf said...

Εσύ και ο Χίος, άτιμε! Εκείνους με τις σκούπες θέλω πολύ να τους δω.

Βάσκες said...

@LoLa Είδες ο Πίκος Απίκος;

@wer01gf Άτιμη φάρα είμαστε εμείς και ο Χίος! Ακόμη και με σκούπες, θα βρουν δικαιολογία να μας βαράνε μου φαίνεται...

Psemma-me-ourá said...

Εσύ, φίλε μου, δεν είσαι ο "πάσα ένας" ρεπόρτερ... εσύ είσαι... είσαι... Ο ρεπόρτερ!!!

1. Διάβασα τα κείμενα για τον Θόδωρο. Μπράβο σου για τον αγώνα.
Δυστυχώς εγώ, λόγω της φύσης του μπλογκ μου, δεν μπορώ και δεν πρέπει να τα αναδημοσιεύσω. Θα φροντίσω όμως να διοχετευτούν αλλού με ηλ-επί (e-mail βαρβαριστί)

2. Παραθέτω μερικά δημοσιογραφικά {δεν είμαι ο ίδιος...}
2.1. Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πρωτύτερα δεν έχει διαψευστεί επισήμως.
2.2. Η δεύτερη δουλειά που βάζουν οι εφημερίδες τους δόκιμους δημοσιογράφους να κάνουν είναι τα ωροσκόπια. Η πρώτη ως γνωστόν είναι τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία κλπ.
2.3. Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι.
2.4. Οι μπάτσοι πουλάν την ηρω'ί'νη, οι δημοσιογράφοι την ψευτίνη.
2.5. Παπαγαλάκια, ρουφιάνοι, Κα-στελ-λά-νοι.
2.6. Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη...
πάρε μαζί κάνα δημοσιογραφάκι.

Βάσκες said...

Καλώς ήλθες ψέμμα με ουρά.

Αυτά τα ρεπορτάζ πιστεύω πως πληρούν ακόμη και τα αυστηρότερα κριτήρια δημοσιογραφικής δεοντολογίας που θα μπορούσες να βάλεις.

Μπορείς άνετα να τα αναμεταδίδεις. ;-)

Ο εξάλογός σου είναι πέρα για πέρα αληθινός! Υποκλίνομαι.

Υ.Γ. Μεταβίβασε τα νέα για τον αγώνα του Θοδωρή όσο πιο πλατιά μπορείς. Αξίζει.