Friday 11 July 2008

Ραγδαίες Εξελίξεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Μετά από επτά μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού, η Εύη Τσέκου αποφυλακίστηκε. Φαίνεται πως έγινε παραχώρηση από τον Ανακριτή, με την σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα, μετά το αίτημα της ΕΣΗΕΑ για αποφυλάκιση.

Το σκεπτικό του αιτήματος της ΕΣΗΕΑ ήταν πως θα χρειαζόταν μεγάλες αλλαγές στα άρθρα των δημοσιογράφων, αν καθυστερούσε η αποφυλάκιση και γινόταν μετά τα γενέθλιά της. Τώρα ένα απλό κόπυ-πέιστ έφτανε. Σε δέκα μέρες, θα έπρεπε να αλλάξει και το τριανταπεντάχρονη σε τριανταεξάχρονη.

Εν τω μεταξύ, ο ανακριτής γράφει ήδη την δεύτερη σελίδα της δικογραφίας. Υπενθυμίζουμε πως η πρώτη έχει ήδη δοθεί για καθαρογραφή, ώστε να μπορέσει να δοθεί για αντιγραφή, και στην συνέχεια να αποσταλεί στην γραμματεία της Εισαγγελείας, που θα την διαβιβάσει στην Ολομέλεια, για να αποφασιστεί σε ποιό τμήμα θα αναγνωστεί, ώστε να γίνει η εισήγηση για την αναμονή της δεύτερης σελίδας. Υπενθυμίζουμε πως λόγω της διαδικασίας του κατεπείγοντος που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, δεν χρειάζεται η ανάγνωση να γίνει στην Ολομέλεια.

Στο μεταξύ, στον φρενήρη αυτό ρυθμό, ήρθε να προστεθεί και το αίτημα του κατηγορούμενου κ. Αναστασιάδη για άμεση απολογία. Η απάντηση ήρθε άμεση από τον υπουργό κ. Χατζηγάκη «Η Δικαιοσύνη πρέπει να μείνει απερίσπαστη στον αγώνα ταχύτητας που κάνει για να ξεσκεπάσει κάθε όζουσα γωνιά σκανδάλου. Αν ο κύριος Αναστασιάδης βιάζεται να απολογηθεί ας κάνει πρόβες στον καθρέπτη, για να τα πει καλύτερα όταν έρθει η ώρα».

Δικαστικοί παρατηρητές δήλωναν πως με αυτόν τον ρυθμό έργου, ο κ. Αναστασιάδης δεν θα είχε τον χρόνο να συγκαλύψει τυχόν ευθύνες του ώστε να ζητάει επίμονα να εξεταστεί. Άρα, το πιθανότερο είναι να είναι αθώος.
Blogged with the Flock Browser

10 comments:

Laplace said...

η δικαιοσυνη φιλε μακαρι εδω να κανει σωστα την δουλεια της

Βάσκες said...

Φίλε, μπογιατζή παίρνεις και του ζητάς να σου δείξει παλαιότερη δουλειά του.

Τι στην δικαιοσύνη, από το πως χειρίστηκε υποθέσεις στο παρελθόν, σε κάνει να ελπίζεις;

Anonymous said...

Αγαπητέ Βάσκες θεωρώ ότι η λογική του "...μπογιατζή παίρνεις και του ζητάς να σου δείξει παλαιότερη δουλειά του" δέν ισχύει!

Διαφορετικά πώς θα εξηγηθεί το φαινόμενο επιλογής κυβερνήσεων από τους Έλληνες..; Τις επιβραβεύουν λόγο της καλής "παλαιότερης δουλειάς..."

wert01gf said...

Δεν μας έχουν δείξει ότι μπορούν.
Δεν τα έχουν καταφέρει ποτέ.
Δεν τους εμπιστευόμαστε.

athinovio said...

πότε αποδόθηκε δικαιοσύνη για να αποδοθεί και τώρα?

habilis said...

Η δικαιοσυνη ως τυφλη δεν βλεπει την τυφλα της.Τα συνηθισμενα θα γινουν παλι .Απο το απλετο φως που θα πεσει θα στραβοθουμαι ...

Alexandros said...

Έχω βρεθεί ένορκος 2-3 φορές στο παρελθόν. Τους ενόρκους τους διαλέγουν και από λίστες Δημοσίων Υπαλλήλων. Ένα πράγμα κατάλαβα. Αν ισχύουν 2 βασικά πράγματα ταυτόχρονα , είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να τιμωρηθείς.
1. Να έχεις πολλά λεφτά για ξόδεμα και
2. Να μην έχει παίξει την υπόθεση σου η τηλεόραση.

Μπουρμπουλήθρα said...

Χαχαχα!! Κατι πρεπει να γινει με τους ιλιγγιώδεις ρυθμους των ελληνικων δικαστηριων.. Και σε αυτη την περιπτωση που ειναι και κατεπειγον μαλιστα απο τον Σανιδα, δεν θα προλαβαινουμε τις εξελιξεις. Καλα καλνεις και τους δουλευεις ψιλο γαζι βασκες μου γιατι δεν παλευεται αλλιως..

gremiii said...

Αχ, έτσι που την έβλεπα την κάρια να χασκογελάει όμως, μου 'ρχόταν να μπω στην ΤV, να την εξαναγκάσω να πάρει μια 17λεπτη στα μικρόφωνα. Μη σκιάζεσαι από το υφάκι, οι αρχαιολόγες έχουν μίσος άσβεστο μεταξύ τους.
Αυτά.

gremiii said...

Α, έχεις και χαζοπρόσκληση.