Saturday 19 April 2008

Πρωτιές

Οι πρώτες μπύρες επιτέλους! Βγήκαμε με την μπέμπα μας για πρώτη φορά έξω. Είναι γλυκιά η πρώτη φορά. Δεν είμαι σίγουρος γιατί. Η παλιά Αριστοτελική διαφορά μεταξύ Εν Δυνάμει και Εν Ενεργεία παίζει τον ρόλο της. Το πρώτο φιλί, ο πρώτος έρωτας, η πρώτη συνουσία, η πρώτη απιστία, η πρώτη έξοδος, η πρώτη μπύρα.

Μπέμπα μου, είσαι το απόλυτο Εν Δυνάμει. Εν δυνάμει γιατρός, εν δυνάμει λωποδύτης, εν δυνάμει χασικλού, εν δυνάμει αρσιβαρίστας, εν δυνάμει κομματόσκυλο, εν δυνάμει αηδόνι, εν δυνάμει αητός.

Σιγά σιγά και αδυσώπητα, το Εν Ενεργεία θα τρώει λίγο λίγο από το Εν Δυνάμει σου. Το έχει ήδη κάνει. Πριν από εφτά μήνες ήσουν Εν Δυνάμει Αγόρι και Εν Δυνάμει Κορίτσι. Τώρα δεν είσαι πια.

Ας μην το φοβόμαστε αυτό. Είναι η κατηφόρα της ύπαρξης που το επιτάσσει. Δεν υπάρχει δρόμος προς τα πίσω· ο ανήφορος πολύ μεγάλος.

Αν προσέξει κανείς καλά, θα μυρίσει αυτό το Εν δυνάμει πάνω σου. Αυτή είναι η μυρωδιά που τους ξετρελαίνει όλους. Η μυρωδιά της πιθανότητας, της Ζωής. Σιγά σιγά θα την χάσεις. Σε λίγο θα μυρίζεις όπως εγώ. Μυρίζω λίγο από θάνατο. Κάθε μέρα και λίγο παραπάνω. Οι γέροι μυρίζουν μόνο από δαύτο. Το ξέρουν, γι' αυτό και βάζουν τόσο πολύ άρωμα. Θα το δεις, κάποια μέρα θα περάσει μια γηραιά κυρία δίπλα σου, και θα λιποθυμήσεις από το άρωμα που αφήνει στο διάβα της. Τότε, θυμίσου με.

Μέχρι τότε φάε και κοιμήσου.

Υ.Γ. Υπάρχει κρεβάτι αυτοκίνητο; Με το που μπήκες μέσα κοιμήθηκες και δεν άνοιξες βλέφαρο! Οι πιο ήσυχες στιγμές μας. Σκέφτομαι να σε πηγαίνω εκεί το βράδυ.
Posted by Picasa

14 comments:

Βάσκες said...

Λίγο πήξημο στη δουλειά, λίγη μπέμπα και δεν μπόρεσα να γράψω και να περάσω από τα μπλογκάκια σας. Σόρυ, θα επανέλθω.

squarelogic said...

Δεν πειράζει,απολαυσε τις ανεπανάληπτες στιγμές με το μωρό σου.
Καθώς θα μεγαλώνει,θα δεις οτι οι νέες παραστάσεις σβήνουν τις παλιές,δεν θα μπορείς με σιγουριά να θυμηθείς τι έλεγε και πως το έλεγε...
Γι'αυτό τράβα άφθονες φωτογραφίες...
Μεγάλη εφεύρεση το αυτοκίνητο για τοκοίμησμα των ανήσυχων μωρών!

Laplace said...

πωπω φιλε ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ..
τι τυχερος!
απολαυσε το !!!
παραδεισος..
τις καλημερες μου φιλε

Jimmy Rose said...

δεν πειράζει, μένεις πάντα εν δυνάμει αναγνώστης μας...
να απολαύσεις τις στιγμές αυτές, όλα τα άλλα ας μπουν σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα.
Καλημέρα.

Penthesila said...

**Καλημερες και φιλια στις πατουσουλες!Βασκες ο γιος μου ειναι 8 και η κορη 5,μολις μπουμε στο αμαξι,απο τη μερα που γεννηθηκαν βαλω μπρος βγω απο το παρκιγκ φτασω στο περιπτερο (1 λεπτο) εχουν κοιμηθει!Ισχυει, αν καποιο βραδυ δε κοιμαται καντε την καμια βολτιτσα...γιατροσοφι δοκιμασμενο!

Ο άλλος said...

Λοιπόν χαζομπαμπά, αυτο το εν δεινάμει μπορεί να γίνει από όχημα κίνησης μέχρι εφιάλτης. Να είσαι απλώς φυσικός γιατί δεν υπάρχει μανιουάλ. Μ άρεσε αυτό με τη μυρωδιά της ζωής που φεύγει και κάνει τους γέρουν να καταφεύγουν στο άρωμα. Εξαιρετικό. Γατζώνεται η ζωή απ όπου βρει. και από δυο σταγόνες πατσουλί

BLUEPRINTS said...

απόλαυσε τις πρώτες μπύρες, τις πρώτες στιγμές έξω με την μπέμπα σας, κι άσε το βήμα σου να πάρει την "κατηφόρα", πολλές φορές είναι πιο ενδιαφέρουσα από την επίπεδη ευθεία

Ασκαρδαμυκτί said...

Είσαι πολύ εν ενεργεία χαζομπαμπάς μιλάμε...

Prince Of The City said...

"Είσαι πολύ εν ενεργεία χαζομπαμπάς μιλάμε..."

Εκτος αυτου, που το βλεπω πολυ γλυκο, καθε φορα που διαβαζω κατι τετοια αρθρα σου, αναρωτιεμαι γιατι δεν εγινες πατερας μου φιλε ε

nelly said...

τι ωραια που θα ταν να μου λεγαν και μενα "φαε και κοιμησου"...
(αυτη ειναι ζωη:μαμ,κακα και νανι)

hnioxos said...

Η μικρή είναι πολύ τυχερή που έχει τέτοιο μπαμπά.
Ε, μην το πάρεις επάνω σου, ε; :))

Απόλαυσέ το

Nomad said...

Καληνημέρα εν δυνάμει μπαμπα 2 παιδιών

;ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

gremiii said...

Ποιός ξέρει τι το πότησες το παιδί και κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο.
Α, και ως προς αυτό: "Μυρίζω λίγο από θάνατο. Κάθε μέρα και λίγο παραπάνω. Οι γέροι μυρίζουν μόνο από δαύτο."
Όταν θα μεγαλώσει και θα διαβάσει αυτό το σημείο, θα φας πολλές μούτζες.
Τα παιδιά αργούν πολύ να δουν τους γονείς κοντά σε αυτό το σημείο που λες εσύ. Γι' αυτά, είσαι γονιός. Δεν είσαι τέλμα. Είσαι το αποκούμπι τους. Τελεία. Και πάυλα.
Μακρυγόρησα πάλι.

Βάσκες said...

Όλοι παιδιά (και κυρίως εσύ gremiii) έχετε δίκιο.

Και ξύλο θα φάω και γέλιο θα βγάλουν αυτά που γράφω τώρα όταν τα διαβάσω/διαβάσει μετά από χρόνια.

Ευχαριστώ και για τα κοπλιμέντα και υπόσχομαι να μην το πάρω επάνω μου.
Όσο μπορώ. ;)