Wednesday 19 March 2008

Όχι στην εκπορνευόμενη προσευχή

Συνεδρίασε το πρωί η κυβερνητική επιτροπή με αποκλειστικό θέμα το νομοσχέδιο για την προσευχή εκτός των ναών.

Μετά από την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η οποία έγινε αποδεκτή ομόφωνα, το νομοσχέδιο εισάγεται με την διαδικασία του επείγοντος και θα ρυθμίσει άπαξ και δια παντός τα θέματα της προσευχής. Τελευταία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι πολίτες να προσεύχονται δεξιά και αριστερά, στους δρόμους, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο και να μην πηγαίνουν σε ναούς για να το κάνουν.

Μετά την συνεδρίαση εξεδώθει η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ἡ Κυβέρνηση της Ελλάδος, δια της Κυβερνητικής Επιτροπής, διακηρύσσει τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το εν τω ναώ τελούμενο ιερό μυστήριο της Προσευχής, της οποίας σκοπός είναι η εμπορική συναλλαγή με τον Κύριο, και σε περίπτωση που δεν υπάρχει, η ψυχολογική αυτοκοροϊδία του προσευχομένου ώστε να μην χρειάζεται ως κυβέρνηση να νομοθετούμε και καρπός αυτού να ασχολούμαστε με τις μίζες μας. Η Κυβέρνηση δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Προσευχής εν ναώ κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «Προσευχή» εκτός αυτού".

Πληροφορίες που θέλουν το νομοσχέδιο να είναι μέρος οργανωμένου σχεδίου κατά της Συνόδου (κατά του Συμφώνου εσείς; Κατά της προσευχής εμείς! δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος υπό τον όρο να μείνει ανώνυμος) ελέγχονται ως ανακριβείς.

Update: Το onion έχει μια ενδιαφέρουσα έρευνα για την τύχη των Προσευχών. Κυβερνητικά στελέχη, απαντώντας στα στοιχεία της, δήλωσαν πως «Η έρευνα επιβεβαιώνει την ανάγκη να Προσευχόμαστε με τον σωστό τρόπο και σε ενδεδειγμένο περιβάλλον αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία στην προσπάθειά μας.»
Blogged with the Flock Browser

2 comments:

Ο άλλος said...

Δεν είμαι μόνο πόρνος αλλά και τζαμπατζής. Την τελευταία προσευχή την έκανα στα 12 μου χρόνια, με αντικείμενο την παράκληση να με αφήσει ο καλός θεούλης να φιλήσω την Αννούλα. Τζίφος η δουελιά. Έκτοτε κανονίζω τις δουλειές μου μόνος μου. Καταλαβαίνεις πόσα έχει χάσει από μένα το σύστημα

habilis said...

Aξιεπαινη η προσπαθεια του Ευριπιδη ,να μας μαντροσει ,αλλα ματαιοπονει.Ο θεος ως γνωστον ειναι κουφος ,εκτως αυτου εχει αλλες δουλειες.Σιγα μην και κατσει να ακουσει οτι παπαρια εχει ο καθενας μας στο μυαλο του....