Monday 3 March 2008

Αποδοχή

Ο Κώστας είναι 20 ετών. Δηλώνει «φρέσκος» στο επάγγελμα καθώς είναι μόνο δύο εβδομάδες. «Για να ζήσω το κάνω. Σας φαίνεται παράξενο;» μας ρωτάει.

Πρέπει πάντα να βάζουμε τα πράγματα σε ιεράρχιση.  Την επόμενη φορά που νευριάζουμε γιατί μας κλείνουν στον δρόμο, γιατί η ουρά στα Starbucks είναι αργή, γιατί το αφεντικό είναι εκνευριστικό, γιατί η γυναίκα μας δεν μας καταλαβαίνει, γιατί ο Ολυμπιακός θα ξαναπάρει το πρωτάθλημα, γιατί η ομάδα δεν παίζει μπάλα, γιατί το χρηματιστήριο πέφτει, γιατί το παιδί δεν μας ακούει και έχει δικιά του άποψη, γιατί θα μας πάρουν την μισή Ελλάδα οι ξένοι, γιατί η σερβιτόρα δεν μιλάει Ελληνικά, γιατί δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε, γιατί τα κωλόπαιδα από πάνω κάνουν πάρτυ, γιατί υπάρχουν ναρκωτικά και καταστρέφουν την νεολαία, γιατί δεν υπάρχουν καλά συγκροτήματα πια, γιατί ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε, γιατί δεν ξέρουμε τον άνθρωπο που κοιμάται δίπλα μας, γιατί η νεολαία χάλασε, γιατί η κοιλίτσα μας έγινε κοιλάρα, ας σταματήσουμε και ας σκεφτούμε και τον Κώστα που στα είκοσί του ήδη ξεπέρασε τα στάδια του σοκ, της άρνησης, της οργής, της διαπραγμάτευσης, της κατάθλιψης, του πειραματισμού και είναι στην αποδοχή.

Blogged with Flock

6 comments:

Sanity Loss Era said...

Και να ταν μονο ο Κωστας και η εκπορνευση του. Υπαρχουν εκατονταδς ανθρωποι,ολων των ηλικιων που εχουν αποδεχτει μια ζωη που δεν αξιζει σε κανεναν. Τουλαχιστον ο Γιαννης του αρθρου ηθελε και τα παθε. Μονος του διαλεξε να παει εκει που πηγε και σε μικρη ηλικια μαλιστα. Υπαρχουν αλλοι και μαλιστα πολυ μικρα παιδια που ειναι υποχειρια αλλων. Που ζουνε μια ζωη κολαση και τη θεωρουν φυσιολογικη. Τη θεωρουν την πραγματικοτητα. Ξερεις ομως ποιο ειναι το θεμα?Οτι το γεγονος οτι υπαρχουν ανθρωποι σε χειροτερη μοιρα απο μας δε σημαινει οτι πρεπει να βγουμε και μεις απο την δικη μας πραγματικοτητα και να μην γκρινιαξουμε για τα δικα μας. Σιγουρα θα υπαρχουν κοπελες στην ηλικια μου που θα παλευουν με τον καρκινο. Αυτο δε σημαινει οτι εγω δεν μπορω ας πουμε να ασχοληθω με ενα "μικροτερο" προβλημα,οπως τα γκομενικα και να πω "αχ κοιτα η αλλη κοπελα τι περναει και γω κλαιω για γκομενο".Ε ναι λοιπον για γκομενο,για αμαξι,για τη Δεη, για οτι εχει ο καθενας. Ο καθενας ζει το δικο "δραμα". Αλλωνων ειναι πιο δυσκολο αλλωνων ειναι σχεδον ανυπαρκτο. Αλλοι το βιωνουν εντονα, αλλοι χαλαρα. Νομιζω φρασεις οπως "Τι κλαις για τ'αμαξι σου ρε που χαλασε? Αλλοι δεν εχουν να φανε", ειναι απο τις πιο ηλιθιες. Ειναι υποκριτικες απλα. Ειμαστε πιο τυχεροι απο καποιους αλλους,οπως και καποιοι αλλοι ειναι πιο τυχεροι απο μας. Δε θα πρεπε να χουμε τυψεις γι'αυτο αλλα να λεμε ευχαριστω. Αλλοι στο θεο τους, αλλοι στον εαυτο τους. Ο καθενας οπου πιστευει.

Βάσκες said...

Όχι όχι δεν πρέπει να λες άλλοι δεν τρώνε.

Ηπράξη δεν πρέπει να σταματά. Αλλά πρέπει να αγωνίζεσαι λίγο και για να μειώσεις τα βασικά προβλήματα (πορνεία, φτώχια, βάλε εδώ ό,τι νομίζεις) και όχι μόνο τα δικά σου μικρά ή μεγάλα.

Μαζί σου λοιπόν.

Niemandsrose said...

Θα ντυθείς πάστορας στις απόκριες; Από άμβωνος διαβάζεται το ποστάκι μούρλια!

Βάσκες said...

Εγώ λέω πως δεν σου άρεσε ότι έβαλα και την ομάδα σου μέσα σε όλα...

;-)

squarelogic said...

Φοβάμαι οτι οι σημερινοι 30 και κατω είναι εξαρχης πολυ πιο κυνικοί και χωρίς ψευδαισθησεις απ'ότι οι (λιγο) μεγαλυτεροι νομιζουμε...

Θες η λαίλαπα της ιδιωτ.τηλεορασης,η λαιλαπα των lifestyle περιοδικων,η γενιά του ΚΛΙΚ και του ΝΙΤΡΟ εχει απομυθοποιήσει τα πάντα απ τα 16...
Ε,μετά δεν ειναι δυσκολο να δεις την εκπορνευση σαν business transaction.

Και αν απορεις,σκεψου και την λιγο μεγαλυτερη Τσέκου,τι έκανε για μια θεση στην ευφορη κοιλάδα ..του Δημοσίου.

Βάσκες said...

Μπορεί να είναι θέμα ηλικίας μπορεί και όχι. Δεν είμαι σίγουρος.

Ίσως τα ίδια αδιέξοδα να αναπαράγονται με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά.