Thursday 7 February 2008

Californication


Η California πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην μείωση χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος με το να αποδεσμεύσει τα κέρδη από την παραγωγή ρεύματος. Και άλλες πολιτείες θα ακολουθήσουν.

Μια έξυπνη πολιτική που μπορούμε και εμείς να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε τις ανάγκες μας σε εισαγωγή πετρελαίου και να προωθήσουμε με μεγαλύτερη ευκολία μια πιο πράσινη ενεργειακή πολιτική.

Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις σε σχέση με την ικανότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Είναι πολύ ευκολότερο και οικονομικά προσφορότερο να μειώσουμε την κατανάλωση και κυρίως την σπατάλη (ο ΓΟΚ που βρίσκεται σε αυτό το σημείο - ακουσε κανείς τίποτε για ενεργειακή μελέτη;)

Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε όλοι, κυβέρνηση, κόμματα και πολίτες, με θέματα σύγχρονα που μας αγγίζουν όλους (και κυρίως τα παιδιά μας).

Δεν υπάρχει ο χρόνος όμως.  Μέχρι σήμερα είχαμε εκλογές στην εκκλησία.  Πριν από αυτό στο ΠΑΣΟΚ.  Πριν βουλευτικές.  Όπου νά 'ναι έρχονται οι Δημοτικές.  Ευρωβουλή, Σύλλογος Ρουμελιωτών, Διαχειριστής πολυκατοικίας, τσιλιαδόρος στο πάρκο και δεν ξέρω τι άλλο.

Viva Red Hot Chili Peppers!

Blogged with Flock

6 comments:

Niemandsrose said...

Βάσκες, στα ολογραφικά παπάρια μου, -προς στιγμήν- για την ενεργειακή κρίση και τις καλιφορνέζικες λύσεις.
Ήθελα να παρατηρήσω με πάσα ειλικρίνεια πως είσαι σούπερ μπλογκερ και απορώ πώς και παραμένεις ζηροκομμεντάδικο. Πράγμα που επιβεβαιώνει βέβαια πως η μπλογκόσφαιρα κοιμάται όρθια. Ευτυχώς που υπάρχω κι εγώ ο κυνηγός ταλέντων να τα αναδεικνύω.
Βάσκες, δε γελάω.

Waldorf said...

Ε καλα και να ειναι ζηροκομμενταδικο δεν ειναι και κακό εδω που τα λεμε, ο σκοπος του βασκες μπορει να μην ειναι αλλωστε να βλεπει οτι τον διαβάζουν αλλα να βλεπει οτι μπορει να γραφει..
οσο για την ενεργειακη πολιτικη τυφλα να εχει στο ανοιγμα της ντιβιντικης δικογραφειας

Βάσκες said...

@NIEMANDSROSE

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά κυρίως για το πρώτο σου comment. Τώρα δεν είμαι ζηροκομμεντάδικο εξαιτίας σου.

Που κάνει πιο δύσκολο το γεγονός πως είχα αποφασίσει να σε βάλω στις άγκυρες, αφού σε έχω στα αγαπημένα εδώ και κάποιες μέρες.

Τώρα θα φαίνεται σαν πληρωμένο το σχόλιο.

Δεν με νοιάζει, θα σε βάλω.

@Kostas

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξαν ουδείς

Niemandsrose said...

@kostas, συμφωνούμε πως τα σχόλια δε θα μας φέρουν την ευτυχία αλλά διαφωνούμε πως η μπλογκόσφαιρα έχει πέσει σε τέλμα; Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ακτιβιστή in black.

Niemandsrose said...

@βάσκες, follow ur heart! :) Δε θα απολογηθούμε και στον άλαλο αναγνώστη.

(αυτό το διάολο με το word verification να μην είχες...life is too short to type words like "qhtqth")

Βάσκες said...

I obliged as soon as I could my dear.

Hope you enjoy commenting your heart out.

You're the only one doing it, anyways. I must keep you happy.