Friday 29 February 2008

Κάθαρση

Επιχείρηση εκκαθάρισης από σιχαμερά φαινόμενα διαδικτυακού μπλογκισμού έχει ήδη ξεκινήσει στο ΠΑΣΟΚ μετά από κατεπείγουσα εντολή του αρχηγού του κόμματος Γ.Α. Παπανδρέου.

Τα τελευταία φαινόμενα εξάπλωσης των μπλογκ έχουν θορυβήσει την ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία διαπιστώνει πως οι ρυθμοί εξάπλωσης του φαινομένου έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ και τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα.  Μάλιστα, σύμφωνα και με αποκλειστικές πληροφορίες μας, στην πρωινή σύσκεψη με το αρχηγικό επιτελείο, αποφασίστηκε σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή στην κυβέρνηση για το θέμα.

«Η κυβέρνηση αμέλησε να θεσμοθετήσει ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο με αποτέλεσμα οι μπλόγκερς, που κυνηγιούνται σε κάθε πολιτισμένη χώρα, να βρίσκουν καταφύγιο στην χώρα μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ραγκούσης.

Δείγματα της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής είχαμε ήδη από τον κ. Παπανδρέου.

Το πρόβλημα με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι πως κυκλοφόρησαν φήμες εδώ και μερικές μέρες πως μπορεί να υπάρχουν μπλόγκερς και μέσα στο ίδιο το κόμμα.  Έτσι η ηγεσία προχώρησε σε εκκαθαρίσεις και ήδη έχουν διαγραφεί από το κόμμα όσα μέλη έχουν γρήγορη ADSL γραμμή στο σπίτι τους.

«Σε θέματα διαφθοράς είμαστε ανένδοτοι» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση.  Οι ίδιοι κύκλοι πρόσθεταν, πως η κουβέντα γύρω από την «κόκκινη γραμμή» την οποία πρέπει να τραβήξει το κόμμα διεξήχθει σε έντονο ύφος, με κάποιους να προτείνουν πως και η ISDN γραμμή είναι απαράδεκτη.  «Τελικά ο πρόεδρος, που είναι πολύ καλός μ' αυτά τα κομπιούτερ, είπε πως με ISDN δεν βλέπεις ούτε βίντεο καλά - εκβιασμούς θα κάνεις;» μας είπαν. «Αυτό έδωσε και την λύση».

Υπάρχουν και οι φωνές μετριοπάθειας οι οποίες ακούστηκαν στο κόμμα. «Δεν πρέπει να γενικεύουμε άσκοπα δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης».  Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξεχωρίζει πως όλα τα μπλογκ δεν είναι ίδια.  Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα μπλογκ σε «σκληρά» και «μαλακά» κατά το Αγγλοσαξωνικό πρότυπο, γιατί τα αποτελέσματα που έχουν δεν είναι ίδια.  «Μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι το Press-Gr και την NiemandsRose; Πασιφανώς όχι.»

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μετά και τις τελευταίες διαγραφές, (η προϋπόθεση της μη απόκτησης ADSL γραμμής προστέθηκε την τελευταία στιγμή και στις οργανωτικές αλλαγές που προτείνονται στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ), η οργανωτική λειτουργία του κόμματος θα είναι απλούστερη και πολύ πιο οικονομική, μια και περίπου το 40% των μελών του διαγράφτηκαν.

Το πιθανότερο είναι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να πρέπει να εκλέξει νέο Πρόεδρο γιατί αποκαλύφθηκε πως και ο ίδιος έχει τέτοια τηλεφωνική σύνδεση.  Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε μόλις έγινε γνωστό πως «Είχε κάνει αίτηση η Άντα και δεν το θυμόμουνα. Φτου σου!».

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πανικός έχει καταλάβει το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, γιατί, «χωρίς τον Γιώργο το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μας κόψει ψήφους».

Blogged with Flock

7 comments:

Φαίδρα Φις said...

εκ παραδρομής γράφω σ'αυτό το post κάτι που αφορά το προηγούμενο.
μου άρεσε πολύ το κείμενο,απλό αλλά τόσο μεστό και θα έλεγα ότι έχει και μια "ευγένεια"...

χαιρετισμούς

ρΟ said...

μμμ...ενα σχολιο ασχετο απο το κειμενο σου.
Ξανα περνα απο το μπλογκ.Το τελευταιο κομματι επιδεχθηκε διορθωσης.Βελτιωθηκε (εως και σωθηκε μπορω να πω)

Θα ηταν μεγαλη μου τιμη.


καληνυχτα

subir said...

εγώ ξέρω ότι τον τίτλο τον έβαλες επίτηδες για τα σκουπιδόβίντεο που ανέβαζω!!! :)

Βάσκες said...

Πράγματι subir. Δεν υπάρχει χαμηλότερο! Αν και γίναν κάποιες προσπάθειες, είσαι ο king of the trash.

Niemandsrose said...

Βεβαίως και να βάλουμε τη Niemandsrose στο ίδιο τσουβάλι με την press gr γιατί αμφότεροι έχουν κατηγορηθεί για συκοφάντηση!
Αν θυμάσαι... ;)

Βάσκες said...

Πως δεν θυμάμαι, το πρώτο σου που διάβασα είναι. Επιμένω πως άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Niemandsrose said...

Και η αναφορά στο άτομό μου είναι σε εισαγωγικά γιατί αποτελεί κουόουτ του συντρόφου (χοχο) Σκανδαλίδη; :bb