Monday 18 February 2008

Νέο κυβερνητικό σχέδιο

Νέο σχέδιο της κυβέρνησης έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή από τις τελευταίες εκλογές.

Tο σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή πιλοτικά για το πρώτο χρονικό διάστημα και μετά από μια μυστική συνάντηση για την οποία έχουμε αποκλειστικές πληροφορίες,  έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην οικία του πρωθυπουργού στην Ραφήνα, έγινε λίγο πριν τις γιορτές.  Σε αυτήν έλαβαν μέρος, ο ΥΠΕΣΔΑ κ. Παυλόπουλος, ο Επικρατείας κ. Ρουσόπουλος, ο ΥΠΕΘΑ κ. Μεϊμαράκης, ο ΥΠΟΙΟ κ. Αλογοσκούφης και φυσικά ο Πρωθυπουργός.

Μετά από εισήγηση του κ. Ρουσόπουλου σχετικά με την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης αποφασίστηκε πως για να μπορέσει να ανακοπεί η διαφενόμενη κυβερνητική φθορά, η κυβέρνηση θα σταματήσει να νομοθετεί.

Είναι σημαντικό πως ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος τελευταία ήταν επικριτικός για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, συμφώνησε πλήρως με το σχέδιο Ρουσόπουλου.  Συνεπώς, το σχέδιο χαίρει πλήρους στήριξης στους κυβερνητικούς κόλπους.  Οι μόνες αντιρρήσεις ακούστηκαν από τον κ. Αλογοσκούφη, αλλά και αυτές κάμφθηκαν μόλις ο κ. Ρουσόπουλος έδειξε τις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις που έδειχναν ραγδαία πτώση της αποδοχής κυβέρνησης από το εκλογικό σώμα.

Έτσι, δόθηκε ήδη εντολή σε όλα τα υπουργεία να σταματήσουν κάθε σχέδιο νομοθετικής παρέμβασης.  «Όλα τα νομοσχέδια "κόπηκαν" μονομιάς» μας δήλωσαν άτομα από το στενό πρωθυπουργικό κύκλο, που είναι σε θέση να γνωρίζουν την συνάντηση αυτή. «Ειδική εξαίρεση δόθηκε για τον εκλογικό νόμο ώστε να μπορέσουμε να κλέψουμε κερδίσουμε της επόμενες εκλογές» όπως δηλώνεται χαρακτηριστικά.

«Ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά» συνέχισαν οι ίδιοι κύκλοι.  «Βρίσκουμε δικαιολογίες να καθυστερούμε το ασφαλιστικό, τις μεταρρυθμίσεις αλλά και κάθε μικρό ή μεγάλο αίτημα των υπουργών. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μας χτυπήσει πουθενά κάνοντας μόνο γενικόλογη κριτική η οποία δεν πείθει κανέναν. Υπάρχει κάποια μικρή φθορά από αυτούς που περίμεναν έργο, αλλά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα είχαμε αν κάναμε έργο.»

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης σε κατ' ιδίαν συνομιλίες με συνεργάτες του οι οποίες διέρευσαν, φέρεται ενοχλημένος. «Δεν πιάνονται με τίποτε.  Η κυβέρνηση είναι σαν χέλι.» δηλώνει χαρακτηριστικά, θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περι έλλειψης γωνιών, για τον συνυποψήφιό του για την Δημαρχία Αθηναίων κ. Αβραμόπουλο.

Το ΚΚΕ δεν φαίνεται ενοχλημένο από την κυβερνητική τακτική καθώς η κ. Παπαρήγα δήλωσε πως «Εμείς είμαστε κατά των αντιλαϊκών πολιτικών ακόμη και αν αυτές δεν εφαρμόζονται.  Είτε πραγματικές, είτε φανταστικές, εμείς χτυπάμε όλες τις πολιτικές που στρέφονται κατά του λαού και της εργατικής τάξης. Για την ακρίβεια, οι φανταστικές πολιτικές είναι χειρότερες από τις πραγματικές γιατί ο εχθρός δεν φαίνεται και είναι ύπουλος. Καλούμε όλο τον κόσμο σε μαχητική ετοιμότητα κατά των σκέψεων, ρητών και άρρητων, των υπουργών αλλά και όσων ίσως γίνουν υπουργοί στο μέλλον.»

Ο ΛΑΟΣ, θεωρεί πως «θα στηρίξει την κυβέρνηση σε κάθε πολιτική που αυτή δεν ψηφίζει, αρκεί αυτή, η πολιτική δηλαδή, να προωθεί τα συμφέροντα των γηγενών και να σταματήσει την γάγραινα της υποχωρητικότητας σε κάθε είδους σκουλήκια που μας ζηλεύουν και έρχονται στην χώρα μας.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται κανέναν γιατί με το Τσίπρα έχουμε ήδη την πλειοψηφία στις γυναίκες και ως γνωστόν οι άντρες κάνουν ό,τι τους πούν οι γυναίκες τους.

Σε ερώτησή μας αν θα φανεί η απραξία στην Βουλή, μας απάντησαν «Έλα μωρέ, μια δυό εξεταστικές, καμιά επιτροπή από εδώ, κάτι ώρες του Πρωθυπουργού από εκεί, κάτι σκανδαλάκια και τα τοιαύτα και την φάγαμε την χρονιά.»

Blogged with Flock

3 comments:

squarelogic said...

"Υπάρχει κάποια μικρή φθορά από αυτούς που περίμεναν έργο, αλλά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα είχαμε αν κάναμε έργο.»

Μεγάλη αληθεια!Κάπου τους λυπάμαι κιόλας αυτούς που πανε να κυβερνήσουν με κάποιο όραμα...Τι απογοήτευση θα είναι να εχεις αφιερώσει άπειρες ωρες να κατανοήσεις τις κρυφές παραμέτρους ενός προβλήματος ,να έχεις εντοπίσει τις (επώδυνες) λυσεις,και να αντιλαμβάνεσαι οτι τιποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει ελέω "πολιτικού κόστους"...

Παντως το ποστ λεει πικρές αλήθειες...

Anonymous said...

το μονο που λειπει ειναι νομοθετημα που να βαζει τελως στο κυβερνητικο εργο η στα μελλοντικα νομοθετηματα, και θα δεσει η σαλτσα.

ωραιος παντος δεν λεω...

Βάσκες said...

@squarelogic

Συμφωνώ. Βέβαια, το ποστάκι προσπαθεί να δείξει επίσης, πόσο συμπληρωματικοί είναι ο ένας του άλλου. Η κυβέρνηση είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Οι μικρομεγάλοι αντιπολιτευόμενοι η άλλη. Πάρτον ένα και ...

@kostast

Χε χε χε