Sunday 17 February 2008

Σεισμός

Νέος διπλός σεισμός ανεφέρθει στις 11:40 και στις 11:55.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως ο πρώτος είχε επίκεντρο 20 εκατοστά βόρεια-βορειοανατολικά της βουβωνικής χώρας ενώ ο δεύτερος ήταν 10 πόντους βόρεια-βορειοδυτικά.

Οι πρώτες δηλώσεις από την Μητέρα δεν αναφέρουν θύματα, ζημιές ή παρενέργειες εκτός από μια στιγμιαία αύξηση του ενθουσιασμού της, η οποία ακολούθησε τον πρώτο σεισμό, με αποτέλεσμα να καλέσει αμέσως τον Πατέρα δείχνοντας του το επίκεντρο λέγoντας χαρακτηριστικά «Να, να εδώ κλώτσησε».

Όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το εστιακό βάθος ήταν λίγα εκατοστά, και σε κάθε περίπτωση μέσα στην μήτρα.  Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει σημαντικό ρήγμα στην περιοχή, εκεί που η πλάκα του χεριού συναντά την πλάκα του ποδιού, το οποίο και έχει δώσει σημαντικούς σεισμούς στο παρελθόν.

Εν τω μεταξύ, πόλεμος ξέσπασε μεταξύ των σεισμογονέων καθώς η Μητέρα, κατηγορεί τον Πατέρα για αδιαφορία.  Έχουμε στα χέρια μας αποδεικτικά στοιχεία πως η Μητέρα φώναξε τον Πατέρα αμέσως μετά τον πρώτο σεισμό, και αυτός έβαλε τα χέρια του επί του επικέντρου, αναμένοντας δεύτερη σεισμική δόνηση.  Όμως, και εδώ η Μητέρα είναι κατηγορηματική, ο Πατέρας επέδειξε πλήρη αδιαφορία μετά από 8 λεπτά οπότε και απέσυρε τα χέρια του από το επίκεντρο.

Ως γνωστόν, 7 λεπτά αργότερα, ακολούθησε η δεύτερη, ισχυρή σεισμική δόνηση και μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν την Μητέρα θυμωμένη με τον Πατέρα γιατί αδιαφορεί πλήρως για το παιδί τους και δεν καταλαβαίνει τι περνάει και νομίζει πως έχει κάνει μόνη της το παιδί και επιτέλους θα πρέπει να σοβαρευτεί.

Blogged with Flock

1 comment:

Anonymous said...

Αν συνεχίσει ο σεισμογονέας να μας "τα πρήζει" κόψε τις επιδοτήσεις....ή απέλυσέ τον καλύτερα!!!

Ένας φίλος.