Thursday 31 January 2008

Προϊόντα μιας χρήσης 2

Σε άλλες ειδήσεις, ο Peter Hain Πρόεδρος του Confederation of English Local Authorities, αντίστοιχου της ΚΕΔΚΕ, ζήτησε επισήμως από τον ομόλογό του κ. Ν. Κακλαμάνη, Δήμαρχο Αθηναίων, συμβουλές σχετικά με το μείζον πρόβλημα των πανών πολλαπλής χρήσης.

Συγκεκριμένα και όπως μας εξήγησε ο κ. Hain έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με την αυξητική τάση που παρουσιάζεται από τους κατοίκους των Αγγλικών κοινοτήτων να χρησιμοποιούν πάνες πολλαπλής χρήσης για τα νεογέννητα μωρά τους.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι πολλαπλά, όπως μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος καθώς το κόστος των πανών αυτών - ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολλών παιδιών - είναι πολύ μικρότερο από αυτό των πανών μιας χρήσης. Ακόμη, με την μείωση των σκουπιδιών των νοικοκυριών υπάρχει μείωση της ανάγκης για απασχόληση στους υπαλλήλους καθαριότητας με αποτέλεσμα της αύξησης της ανεργίας.

Είναι αξιοσημείωτο πως μέτρα όπως η επιδότηση χρήσης των πανών μιας χρήσης δεν έχει ακόμη καρπούς αν και είναι σε εφαρμογή για πάνω από έξι μήνες.

Ο κ. Hain παρατήρησε πως ζητά την τεχνογνωσία της Ελλάδας καθώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην χρήση πανών μιας χρήσης, διεθνώς.

Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης υποσχέθηκε κάθε βοήθεια στον Άγγλο ομόλογό του προσθέτοντας πως η Ελλάδα, η χώρα που έδωσε τον Πολιτισμό στην Ευρώπη και στον Κόσμο, βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία και είναι πρόθυμη να δώσει τα φώτα της σε όποιον τα έχει ανάγκη.

Πάντως, μια πρώτη μελέτη που έγινε από την ΚΕΔΚΕ συμπέρανε πως οι επιλογές χιλιάδων Ελλήνων με νεογέννητα, που διαλέγουν τις πάνες μιας χρήσης έχει γίνει ύστερα από προσεκτική μελέτη και στάθμιση όλων των παραγόντων. Χαρακτηριστικά συμπέρανε πως
Ο Έλληνας δεν αποχωρίζεται την πάνα μιας χρήσης του

No comments: